Echtgenote van omstreden Matt Lauer vlucht naar Amsterdam

Een groot seksschandaal in de Verenigde Staten heeft een Amsterdams tintje gekregen, nu veel media melden dat de vrouw van presentator Matt Lauer naar haar geboortestad Amsterdam is gevlucht.

Matt Lauer werd afgelopen week ontslagen nadat hij door tien (oud-)werknemers van NBC was beschuldigd van seksuele intimidatie. Op die zender presenteerde hij al twintig jaar de immens populaire The Today Show. In een reactie gaf hij aan dat de aantijgingen een kern van waarheid in zich hadden.

Lees ook: 'Regisseur niet welkom bij eigen premiere in DeLaMar na #MeToo'

De echtgenote van Lauer is de Amsterdamse Annette Roque (50). Het stel is al bijna twintig jaar samen en heeft drie kinderen. Maar volgens diverse media zou het voormalige model samen met haar twee jongste kinderen nu naar Amsterdam vertrokken zijn. Ze wil zich hier onttrekken aan de mediastorm en zou ook van plan zijn te scheiden van Lauer.

Lees ook: 'Nederlandse Weinstein' erkent grensoverschrijdend gedrag

Volgens Amerikaanse media is de presentator een notoire vreemdganger en was het stel in 2006 ook al bijna gescheiden. Lauer had Roque echter nodig voor zijn imago als 'aardigste vader van Amerika'.