Start van hoofdcontent

Stad

nl

Marijke Helwegen kirt van vreugde om voerverbod: 'Je moet duiven niet uitroeien'

2 december 2017, 20.17 uur

Beschermvrouwe van de duiven Marijke Helwegen is blij dat er een verbod op het voeren van allerlei dieren in de stad komt. Zo is onder andere duivenoverlast aan te pakken.

'Ik vind dat de gemeente in dit geval goed heeft gehandeld, daar hebben ze over nagedacht. Je moet niet de duiven uitroeien, je moet de mensen die maar alles op de grond gooien verbaliseren', zegt de duivenexpert en –liefhebber.

Lees ook: Verbod op dieren voeren in de maak

Doordat mensen eten laten rondslingeren zijn er een heleboel duiven in de stad, die bovendien viezig worden doordat ze alle troep oppeuzelen. Maar dat is dus de schuld van mensen. 'Ik ben het er helemaal niet mee eens dat een of andere gek de duiven hier "vliegende ratten" heeft genoemd. Wij hebben ervoor gezorgd dat er hier veel duiven zijn', zegt Helwegen.

Het park in
Het verbod op het voeren van dieren is waarschijnlijk vanaf volgende week mogelijk. Het geldt niet meteen voor de hele stad, maar de gemeente kan dan specifieke plekken aanwijzen waar het niet meer mag. Welke plekken dat zijn, is nog onduidelijk.

Lees ook: Marijke Helwegen: 'Ik ben geen viswijf'

Wat Helwegen betreft verdwijnt de duif uit het centrum en zijn ze in de toekomst vooral in de stadsparken te vinden. Maar vooralsnog zijn er geen plannen dat er een verbod op de Dam komt.