Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Heropende Club ABE wil via rechter VIP-tafels terug

6 december 2017, 08.57 uur · Aangepast 6 december 2017, 10.49 uur

Club ABE, waar op 24 augustus een handgranaat aan de deur werd geplakt, is weer open. De discotheek mag echter geen vip-tafels meer verkopen. Eigenaar Allon Kijl heeft een kort geding tegen de gemeente aangespannen, omdat de bedrijfsvoering zonder de tafels volgens hem niet rendabel is.

Dat schrijft De Telegraaf. De negen vip-tafels van 450 euro per stuk leveren op zichzelf niet eens zo heel veel op, omdat 300 euro naar de promotors van de feestjes gaat. Maar de gasten die de tafels reserveren, zijn bereid tot grote uitgaven, wat ten goede komt aan ABE.

De advocate van Kijl snapt niets van de eis van de gemeente om de luxe tafels bij de heropening te schrappen. Er is volgens haar geen enkel verband tussen de handgranaat en de tafelarrangementen. De gemeente redeneert echter dat er niet alleen rijke klanten op af komen, maar ook dubieuze.

Lees ook: Man knutselt granaat op Club ABE, club looft 30.000 euro beloning uit

De eigenaar vermoedt dat hij als voorbeeld dient. Bijna twintig clubs in de stad bieden vip-tafels aan voor soms duizenden euro's. Hij dient daarom een miljoenenclaim in bij de gemeente. 'Wij worden nu als voorbeeld gesteld: als het dus misgaat, ben je tafels kwijt.'

De rechter doet over twee weken uitspraak.