Jassendief Negen Straatjes haarscherp op beeld

Een vrouw in de Huidenstraat lijkt op het eerste gezicht een vriendelijke klant, maar slaat na het afleiden van het personeel haar slag. Van de diefstal zijn haarscherpe beelden vrijgegeven.

Nadat ze verschillende jassen heeft gepast en de verkoopster even weg is, gaat de dame er met een dure jas vandoor. Dat gebeurde op 14 september aan het einde van de ochtend. 

Duidelijke camerabeelden
Op de beelden is te zien hoe de werknemer van de winkel de dader helpt met het passen van de jassen. Het tweetal communiceert in het Engels. Als de verkoopster even naar de kelder gaat voor een andere maat, gooit de vrouw de jas om haar arm met haar eigen jas daar overheen. Vervolgens loopt ze de winkel uit.

Lees ook: Watervlugge horlogedief slaat zijn slag in winkel Negen Straatjes

Naast dat het brutaal is om op deze wijze een jas te stel, is het volgens de politie ook niet heel handig: 'Er hangen daar in die winkel in de Huidenstraat goede camera's'. De vrouw staat er dan ook duidelijk op.

Whatsapp tiplijn
De politie verzoekt mensen die haar kennen zich te melden. Dat kan via de bekende kanalen, maar voor deze zaak ook via Whatsapp. 'Op dit moment doen wij een onderzoek of Whatsapp een mooi middel is om tips aan ons door te geven,' vertelt de politie in Bureau 020

Tijdens dit onderzoek kunnen tips over deze zaak naar 06-17214856 worden verstuurd.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie