Drietal voor rechter om extreem geweld tegen homo's

Drie verdachten staan donderdag voor de rechter omdat zij tijdens het uitgaan twee homo's ernstig zouden hebben mishandeld. Dat ging er zo heftig aan toe dat het drietal z'n slachtoffers - volgens het OM - van het leven wilde beroven.

Het gaat om de Amsterdammers Elrico C. (27) en Rinaldo C. (23) die samen met Ryan V. (26) uit Den Haag in juni verantwoordelijk zouden zijn voor de ernstige mishandeling. Daarbij zijn de slachtoffers naar de grond gewerkt en tegen het hoofd geschopt. Een van hen werd vermoedelijk geslagen met een steen of ander stevig voorwerp. Hij raakte bewusteloos en was tanden kwijt na de mishandeling.

Lees ook: Mishandelde homo is Surinaamse toerist: 'Meerdere daders schopten op me in'

Kort na de geweldsuitbarsting vertelde een van de slachtoffers zijn verhaal aan AT5. Kevin, een toerist uit Suriname, vertelde dat het zijn laatste avondje in Amsterdam was. Volgens Kevin ging er een woordenwisseling op de Dam aan de mishandeling vooraf. Op het Damrak werden hij en een vriend vervolgens aangevallen.

Lees ook: Drie aanhoudingen voor ernstige mishandeling homoseksuele mannen

Kevin liep een gescheurde lip op, waardoor hij niet kon werken. Hij was vooraf aan de mishandeling van plan naar Amsterdam te verhuizen en gaf aan dat deze afschuwelijke gebeurtenis daar niets aan veranderde.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie