Van Aartsen laat zich zien: 'Het voelt als een warm bad'

Waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen heeft zijn eerste werkdagen er inmiddels opzitten, toch liet hij zich nog nauwelijks zien. Vandaag was zijn eerste openbare optreden bij de raadscommissie Algemene Zaken.

Voor de vergadering kan hij, lichtelijk gehaast, antwoord geven op wat vragen van de aanwezige pers. 'De Amsterdammers die ik heb mogen ontmoeten zijn geweldig, het voelt als een warm bad', vertelt hij.

Lees ook: Even voorstellen: dit is waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen

Van Aartsen heeft veel politieke functies vervuld maar was nog nooit werkzaam in Amsterdam. Na zijn burgemeesterschap in Den Haag nam hij tijdelijk de honneurs waar als Commissaris van de Koning in Drenthe. Sinds maandag mag hij zich waarnemend burgemeester van Amsterdam noemen. 'Hier ben ik, de Amsterdammers zullen me wel een beetje leren kennen denk ik', zegt hij.

Voor 1 juli nieuwe burgemeester
Als het aan Van Aartsen ligt duurt zijn periode als waarnemend burgemeester niet lang. 'Ik denk dat het heel goed is dat Amsterdam zo snel mogelijk - dat heb ik ook afgesproken met de fractievoorzitters - een voor zes jaar benoemde burgemeester heeft. En het streven van ons allemaal, is om dat vóór 1 juli rond te hebben', zei hij eerder.

Voor nu focust hij zich wel volledig op zijn tijdelijke burgemeesterschap. 'Ik heb eerst Drenthe afgemaakt en ben nu volop aan het inlezen.' Daarnaast heeft Van Aartsen ook een tijdelijke woonplek gevonden in het centrum van de stad. 

Lees ook: Waarnemend burgemeester Van Aartsen krijgt Ajax-shirt cadeau

Van Aartsen werd donderdag met open armen ontvangen in de gemeenteraad. Al baalde de voorzitter er wel een beetje van dat hij zijn Ajax-shirt niet aan had. 

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie