Scientology probeert zieltjes van minderjarige scholieren te winnen

Leerlingen van het Cygnus Gymnasium zijn het doelwit geweest van evangeliserende Scientologyleden. De scholieren kregen flyers in de hand gedrukt waarmee de omstreden sekte nieuwe gelovigen probeert te lokken.

Onlangs opende Scientology haar nieuwe pand aan de Wibautstraat, pal tegenover de middelbare school. Sindsdien lopen leden van de 'kerk' in de buurt te flyeren. De pamfletten nodigen de ontvangers uit om een 'gratis persoonlijkheidstest' te doen in het gebouw van Scientology.

Lees ook: Zang, dans en muziek: Scientology neemt pand Wibautstraat in gebruik

Omdat minderjarige scholieren de flyers aangeboden krijgen, ontstond er onrust op het Cygnus. Dat meldt Het Parool vandaag. De directie van de school heeft ouders geïnformeerd over de religieuze propaganda. 'Wij voelen als school een verantwoordelijkheid om minderjarigen hiertegen te beschermen', schrijft rector Renée Kloos.

Lees ook: Scientology kerk: 'AT5 alleen welkom na beter stuk over ons'

Scientology laat in de krant weten dat werven van minderjarigen per ongeluk was. 'We werven zeker niet bewust leerlingen', zegt een woordvoerder. Toch is het niet de eerste keer dat Scientology zijn pijlen richt op kinderen. In 2001 wilde de sekte minderjarigen lokken naar een tentoonstelling in West. Ook toen zou dat 'per ongeluk' geweest zijn.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie