Gemeente geeft ouders 'sexting'-les

De gemeente heeft vandaag, in samenwerking met Qpido, 'Het Gesprek' gelanceerd. De campagne gaat over sexting en grooming en is vooral gericht op ouders. Zij zouden volgens de gemeente kinderen moeten beschermen.

Sexting is de afgelopen jaren ontzettend toegenomen. Via sociale media als Whatsapp en Snapchat worden steeds vaker naaktfoto's verstuurd. De gevolgen kunnen groot zijn. Veel van die foto's worden verspreid en gaan als een lopend vuurtje door bijvoorbeeld de school. 

Lees ook: Die 'onschuldige naaktfoto' kan jongeren voor altijd achtervolgen

Start gesprek met kinderen
'Het Gesprek focust zich in de eerste instantie op het creëren van kennis over het onderwerp, de risico's van bepaalde apps en de gevolgen van het verspreiden van de beelden. Daarnaast worden bewust handvatten gegeven om het gesprek tussen ouder en kind op een laagdrempelige manier te kunnen openen', aldus de gemeente.

Sociaal isolement
Vooral de groep tussen de 12 en 16 jaar is volgens de nieuwe website kwetsbaar. En dat de gevolgen verstrekkend kunnen zijn weten ze bij Qpido als geen ander. 'We komen jongeren tegen die het slachtoffer zijn van sexting en niet meer naar school durven, in een sociaal isolement raken. Die hebben het hier echt heel moeilijk mee.'