Start van hoofdcontent

112

nl

'Crimineel A. el B. gepakt voor drie liquidatiepogingen'

15 december 2017, 11.37 uur · Aangepast 15 december 2017, 11.47 uur

De 23-jarige crimineel A. el B. uit Diemen is deze week gearresteerd voor betrokkenheid bij drie liquidatiepogingen. In alle gevallen waren de doelwitten Amsterdamse criminelen die gerekend worden tot het kamp van de in 2014 geliquideerde topcrimineel Gwenette Martha.

Dat schrijft Het Parool. El B. zou bij de groep horen waarmee het kamp van Gwenette Martha sinds 2012 in een bloedige onderwereldoorlog is verwikkeld.

Chahid Yakhlaf
El B. zou een rol hebben gespeeld bij de gewelddadige poging om crimineel Chahid Yakhlaf te liquideren. Op 1 november 2014 ontplofte op de Poortdreef in Almere een explosief onder de huurauto waarin Yakhlaf met een vriend zat. De wagen werd gelanceerd en kwam een eind verderop tot stilstand.

De mannen werden vervolgens met een automatisch wapen onder vuur genomen. Yakhlaf raakte gewond aan zijn arm, maar werd op Oudjaarsdag 2015 alsnog vermoord op een camping in Kerkdriel waar hij met zijn broer zat ondergedoken.

Moordplan
A. el B. zou ook medeplichtig zijn aan de poging om crimineel M. el J. uit de Diamantbuurt te vermoorden. De twee criminelen die naar de aanslag op weg zouden zijn geweest, werden door een arrestatieteam uit een gestolen BMW gehaald. Ze reden rond met een vuurwapen, handschoenen en mogelijke vermommingen.

Volgens de krant ziet justitie de zwakbegaafde El B. als extreem gevaarlijk. Hij zou zich eenvoudig laten inzetten voor moorden. De rechtbank heeft het voorarrest inmiddels verlengd.