Start van hoofdcontent
nl

Maik de Boer boos over boete na negeren rood kruis

16 december 2017, 18.57 uur · Foto: Janiek Braaksma

Maar liefst 101 automobilisten kunnen een boete verwachten aangezien ze vrijdagavond een rood kruis negeerden op de A10. Stylist Maik de Boer was een van hen en is niet te spreken over de bekeuring. 'De politie verblindde me met een zaklamp', schrijft hij op Twitter.

Het fashionicoon zegt dat het onmogelijk was om op een andere rijbaan te komen. 'De politie scheen vol met een zaklantaarn in mijn gezicht en mensen weigerden me in te laten voegen', schrijft hij. Ook met de tekstkeuze van AT5 is hij niet blij, want in een artikel werden de 101 bestuurders 'aso's' genoemd. 'Maar het was door toedoen van een ander', aldus De Boer. 

Lees ook: Meer dan honderd aso's negeren rood kruis op A10

Jammer dat de politie slecht onderscheid maakt! Mensen weigerde me in te laten voegen! Politie schijnt vol met zaklantaarn in m’n gezicht! Op AT5 lees je dat je tot de aso’s behoord door toedoen van een ander. #verblind #gevaarlijk #geenzicht #onmogelijk #invoegen #nietnetjes

— maikdeboer (@maikdeboer) December 15, 2017

Ternauwernood ontwijken
De politie zegt dat er al ver van te voren werd gewaarschuwd met meerdere rode kruizen. Volgens de agenten konden veel bestuurders door het negeren van het rode kruis de auto's van Rijkswaterstaat en de politie maar ternauwernood ontwijken.

Of De Boer in beroep gaat tegen zijn boete is nog onduidelijk.