Start van hoofdcontent

Stad

nl

Club ABE krijgt vip-tafels niet terug

20 december 2017, 08.35 uur · Aangepast 20 december 2017, 09.26 uur · Foto: Inter Visual Studio/Lorenzo Derksen

Tweemaal werd de club gesloten vanwege geweldsincidenten. De laatste keer, op 24 augustus, werd er zelfs een handgranaat aan de deur geplakt. Maar club ABE mocht na een periode van gedwongen sluiting onlangs haar deuren weer openen. De vip-tafels in de club mogen alleen niet meer terugkeren.

De gemeente besloot dat de club alleen nog onder strikte voorwaarden haar deuren mocht openen. Zo werden de vip-tafels verbannen, want die zouden naast rijke klanten, ook veel schimmige figuren aantrekken. De club spande tegen dat besluit een kort geding aan, maar de rechter heeft geoordeeld dat de vip-tafels wegblijven, schrijft De Telegraaf. Club ABE moet verder als een gewone discotheek.

Lees ook: Man knutselt granaat op Club ABE, club looft 30.000 euro beloning uit

Vip-tafel voor 450 euro
ABE-eigenaar Allon Kijl wil de tafels terug. Hij zegt deze nodig te hebben om zijn begroting sluitend te krijgen. Mensen die een tafel 'kopen' voor 450 euro per avond, zorgen voor veel inkomsten. Volgens de advocaat van Kijl zou er geen enkel verband zijn tussen de aanwezigheid van vip-tafels en de handgranaat die op de deur geplakt werd.

Maar daar ging de rechter niet in mee, valt te lezen in de uitspraak. 'Het bedrijfseconomische belang van de club weegt minder zwaar dan het algemene belang. Het gaat in deze om schending van de openbare orde van de zwaarste soort.'