Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries opent eigen advocatenkantoor in Zuidoost

20 december 2017, 10.10 uur · Aangepast 20 december 2017, 18.22 uur

Journalistiek alleen is niet genoeg voor misdaadverslaggever Peter R. de Vries, hij wordt nu ook de directeur van een eigen advocatenbureau in de stad en dat terwijl hij zelf geen advocaat is.

De Vries & Kasem heet het nieuwe advocatenkantoor dat gevestigd is in Zuidoost tegenover De Toekomst, het trainingscomplex van Ajax. het bureau gaat zich met name toeleggen op cybercrime en mediarecht. Maar ook voor civielrecht, strafrecht en ondernemingsrecht kan er bij De Vries & Kasem aangeklopt worden.

'Slachtoffers internetcriminaliteit vaak in de kou'
'Ik ontvang dagelijks een groot aantal hulpverzoeken en noodkreten van slachtoffers, nabestaanden, verdachten etc. In veel van die zaken is een advocaat onontbeerlijk. Als directeur van De Vries & Kasem kan ik deze mensen beter bedienen. Met name op het gebied van internetcriminaliteit staan slachtoffers vaak in de kou', zegt De Vries over zijn besluit. De benoeming van De Vries als directeur van het advocatenkantoor is afgestemd met de Orde van Advocaten.

Lees ook: 'Holleeder sprak over doden Peter R. de Vries'

Ook de zoon van Peter R. De Vries, Royce de Vries doet als advocaat mediarecht en sportrecht mee aan de onderneming. De andere partners zijn Kalid Kasem (strafrecht) en Yaemin Ay (ondernemingsrecht), in totaal werken er zeven juristen en advocaten.

Onderzoek en mediakwesties
De Vries gaat zichzelf niet inhoudelijk met rechtszaken bemoeien. Maar op uitdrukkelijk schriftelijk verzoek van cliënten kan hij zich wel bezighouden met onderzoek, advies, een second opinion of mediakwesties.

De Vries & Kasem, Lawyers / Investigations