Stad

NL
V

Kensington-fan: 'Gewond aan mijn oog door vuurwerk tijdens concert in Ziggo Dome'

20 december 2017, 13.50 uur

Een 23-jarige fan van de band Kensington claimt tijdens een concert in de Ziggo Dome vorige maand gewond te zijn geraakt aan haar oog. Ze zegt vuurwerk uit één van de kanonnen in haar oog te hebben gekregen en sindsdien sindsdien te kampen met extreme hoofdpijn.

De 23-jarige vrouw uit Leusden wil nu de schade verhalen op Friendly Fire, het organisatiebureau achter de shows. De schade aan haar oog is nog altijd niet genezen, door haar verwondingen loopt ze nu vertraging op met haar werk en studie. Dat schrijft het Juridisch Bureau Letselschade en Gezondheidsrecht (JBLG) dat namens haar de zaak op zich neemt.

Onderzoek gestart
Friendly Fire wil eerst onderzoek doen naar het ongeluk voordat het de aansprakelijkheid wil erkennen. 'Dat onderzoek is inmiddels gestart door onze verzekeraar', laat een woordvoerder weten. 'We hebben nog geen idee wat er gebeurd zou zijn. We wachten het onderzoek af.'

Het management van Kensington heeft al kaartjes voor het concert volgend jaar in de Arena aangeboden aan de vrouw maar die had ze al. JBLG roept eventuele andere slachtoffers op zich ook te melden.