Ajax uitgeschakeld in bekertoernooi na verloren penaltyreeks

21 december 2017, 00.38 uur · Aangepast 21 december 2017, 08.30 uur

Ajax ligt uit het KNVB-bekertoernooi. Uiteindelijk viel de beslissing na penalty's.

Ajax had in de eerste helft ruim een kwartier nodig om in de wedstrijd te komen. In de 18e minuut kwam Ajax op voorsprong door een prachtige goal van Justin Kluivert, die vanaf zo'n 20 meter raak schoot.

Op stoom
Na het doelpunt van Kluivert was Ajax op stoom. Er ontsonden veel kansen voor de ploeg van Marcel Keizer en Kluivert bleef voorin te vinden bij de aanvallen. Ajax was duidelijk sterker, maar geen van de kansen werd in de eerste helft benut.

Tweede helft
Ook in de tweede helft wisten de Ajacieden niet langs de Twentse verdediging te komen. Kansen waren er, maar werden niet benut. Bij vlagen leek FC Twente sterker, maar de 0-1 bleef tot het einde van de reguliere speeltijd op het scorebord. Totdat Oussama Assaidi de 1-1 maakte in de 91e minuut, wat er voor zorgde dat er verlengd moest worden.

Strafschoppen
Ook in de verlenging bleef de stand gelijk, waarna penalty's volgden. Even was er hoop voor Ajax toen Onana de strafschop van Adnane Tighadouini tegenhield. Maar Ziyech schoot op zijn beurt hoog over en dus kwam er een tweede penaltyserie. Een gemiste strafschop van Matthijs de Ligt bracht FC Twente de overwinning en een plekje in de kwartfinale van de KNVB-beker.