Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax-trainer Marcel Keizer en assistenten Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp ontslagen

21 december 2017, 16.07 uur · Aangepast 21 december 2017, 16.29 uur

Ajax heeft hoofdtrainer Marcel Keizer, assistent-trainer Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp op non-actief gesteld. De clubleiding gaat met hen in gesprek over het beëindigen van hun contracten.

Ajax zegt op haar website er 'onvoldoende vertrouwen in te hebben dat de ambities van Ajax met hen worden gerealiseerd'.

'Europese uitschakeling dieptepunt'
'Sportief gezien was de Europese uitschakeling het dieptepunt', zegt algemeen directeur Edwin van der Sar. 'Met name Marc Overmars en ik hebben de maanden daarna veelvuldig gesproken over de blijvende wisselvalligheid van het eerste elftal. Wij hebben er onvoldoende vertrouwen in dat wij op deze wijze het niveau gaan halen dat wij met Ajax nastreven. Ik betreur dit.'

'Wij als directie zijn samen met de Raad van Commissarissen niet over één nacht ijs gegaan en zijn Marcel, Dennis en Hennie erkentelijk voor hun inspanningen voor de club', sluit Van der Sar af.

NIEUWS | Ajax stelt Marcel Keizer, Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp op non-actief: https://t.co/UuMcre7ecr pic.twitter.com/RPsP71ntRZ

— AFC Ajax (@AFCAjax) 21 december 2017