112

NL
V

Mysterieuze knal op de Wallen

9 januari 2018, 11.49 uur · Aangepast 9 januari 2018, 13.10 uur

Een raam op de Wallen is afgelopen weekend flink beschadigd geraakt door een explosie. Daardoor ontstond ook de nodige paniek in de buurt.

Volgens buurtbewoners was het een aanslag, schrijft De Telegraaf. Maar de politie spreekt van zwaar vuurwerk. Zeker is dat vrijdagavond rond zeven uur een raam van een peeskamertje in de Dollebegijnensteeg vernield raakte. 'Er zat een gat in het raam en het kozijn was versplinterd', schrijft de krant.

Paniek
In de nauwe steeg brak na de ontploffing kort paniek uit. 'In mijn ogen was het een pure aanslag. Ik stond rond dat tijdstip te koken en ineens leek het wel oorlog in de straat. Ik zag toeristen wegspringen en verschillende voorbijgangers grepen naar hun oren. Zo hard was die knal. Bij zeker één kwam er bloed uit zijn oren', zegt een buurtbewoner. Volgens de omwonende is het maar goed dat het explosief niet een paar uur later afging, want dan zou het nog veel drukker in de steeg geweest zijn.

Op het moment van de ontploffing werkte er geen prostituee achter het raam. Volgens de krant is er aangifte gedaan door de eigenaar van het pand, maar de politie ontkent dat er een aangifte binnen is gekomen. Ook is er volgens de politie geen enkele gewonde gevallen. De recherche heeft de zaak in onderzoek.