Politiek

NL
V

Dit is de nieuwe, vrouwelijke lijsttrekker van de SGP

12 januari 2018, 08.16 uur · Aangepast 12 januari 2018, 11.56 uur · Foto: Pauw

De Staatkundig Gereformeerde Partij, ofwel de SGP, wordt komende verkiezingen aangevoerd door een vrouwelijke lijsttrekker. Het gaat om de 24-jarige Paula Schot.

Daarmee heeft Amsterdam geen primeur. Ook in Vlissingen is een vrouw lijsttrekker, Lilian Janse. Het zijn de enige twee gemeenten waar de SGP een vrouw als lijsttrekker heeft.

Schot werd geboren in Zierikzee en studeerde Communicatiewetenschap in de stad, schrijft het Reformatorisch Dagblad. Met haar 24 jaar is ze meteen de jongste lijsttrekker van de partij tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. 

In een interview met de NOS zegt Schot dat ze door de partij gevraagd is als lijsttrekker. 'We zijn mee gaan doen omdat we zien dat het aantal stemmen in Amsterdam groeit en we zien ook dat dat nieuwe kiezers zijn.' De SGP heeft gesprekken gevoerd met de ChristenUnie over een samenwerking, maar uiteindelijk is er toch besloten dat beide partijen apart verder gaan in de stad. Schot zegt te hopen op een zetel: 'Het zou voor de SGP een heel mooi jubileumgeschenk zijn als we een zetel halen in onze hoofdstad. We bestaan dit jaar ook 100 jaar.'

In 2015 was ze nog bij de talkshow Pauw waar ze, samen met partijleider Kees van der Staaij, sprak over de gevaren van vreemdgaan. Schot is zelf getrouwd sinds haar 21e.