VU-alumnus beschuldigt Steven Seagal van aanranding

Het in Nederland opgegroeide model Faviola Dadis heeft aangifte gedaan tegen Steven Seagal. Faviola, die aan de VU haar doctoraat in de klinische neuropsychologie doet, zegt tijdens een auditie in 2002 door de regisseur te zijn aangerand.

'Toen ik 20 jaar was, deed ik in Beverly Hills auditie voor een film van Steven. Hij heeft mij toen aangerand. Ik moest in mijn bikini een romantische scene spelen. Hij kneep in mijn tepels en ging met zijn andere hand naar mijn kruis', zegt Dadis tegen The Wrap.

Ze zegt dat ze daarna de kamer probeerde uit te rennen, maar dat ze werd tegengehouden door Seagals bodyguard. 'Ik riep dat de auditie voorbij was en dat ik weg wilde. Uiteindelijk maande Seagal om mij te laten gaan.'

Het model zegt dat ze het verhaal niet eerder naar buiten bracht, omdat Seagal zoveel macht heeft. Nu anderen zich ook tegen de acteur hebben uitgesproken, durft ze het wel naar buiten te brengen.

Seagal werd eerder al van dergelijk gedrag beschuldigd door actrices Portia DeRossi, Julianna Margulies en Jenny McCarthy.