50Plus wil campagne tegen 'aso's' die luidruchtig bellen in het openbaar

Als het aan 50Plus bellen Amsterdammers straks niet meer hardop in het openbaar. In hun vandaag gepresenteerde programma pleit de partij voor een 'maatschappelijk verzet tegen asociaal gedrag'.

De partij, die zich inzet voor de belangen van ouderen, ziet hardop bellen als aso-gedrag en daar wil ze vanaf. De partij noemt asogedrag als luidruchtig bellen 'dom' en 'hinderlijk'. Via een campagne moeten luidruchtige bellers zich 'sukkels' gaan voelen.

'Dementievriendelijke samenleving'
Het begrip 'sociaal' krijgt, als het aan 50Plus ligt, een nieuwe inhoud. Mocht de partij een zetel veroveren in de gemeenteraad, dan wil de partij strijden tegen extreme eenzaamheid in de stad en moet Amsterdam een 'dementievriendelijke samenleving' worden. 

Lees ook: Geert Dales keert terug in politiek voor 50Plus

Rolmodellen
Andere speerpunten van de partij zijn zelfstandig, zeker, geld en toekomst. De partij wil 'leren van de Chinezen, Hongaren en Surinamers', vanwege hun vermogens om respectievelijk te 'integreren', 'te studeren' en 'de taal te spreken'. 

Tot slot schrijft 50Plus geen problemen te hebben met toeristen. Maar de partij 'wil voorkomen dat Amsterdammers zich gast in hun eigen (binnen)stad gaan voelen.'