Stormpoolers zorgen voor drukte rond Amsterdam Centraal en Schiphol

Op wegen rond Amsterdam Centraal staat het verkeer momenteel muurvast. De drukte wordt veroorzaakt door automobilisten die gestrande treinreizigers willen oppikken.

De Verkeersinformatiedienst meldt dat 'kleine stormpoolfiles' staan. Het gaat niet alleen om automobilisten die bekenden oppikken, maar ook om stormpoolers, carpoolers die via de hashtag 'stormpoolen' op sociale media iemand hebben gevonden die hen naar de eindbestemming kunnen brengen. Vooral op de De Ruyterkade staan veel 'lieve mensen' in de rij om de pechvogels op het station een lift te geven. 

Lees ook: Chaos op stations: treinverkeer rest van de avond grotendeels plat

Ook richting Schiphol stroomt het verkeer nog niet lekker door. Door stormpoolers, late vertrekkers en afsluitingen staat er op de A4 een flinke file die zo'n half uur vertraging oplevert. 

Treinverkeer nagenoeg plat
Door de storm van vanochtend en vanmiddag is er veel troep op het spoor gewaaid. Bovendien is op meerdere plekken de bovenleiding beschadigd geraakt, waardoor er momenteel nauwelijks treinen rijden. De NS riep reizigers eerder vandaag al op alternatief vervoer te zoeken.