Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politiewoordvoerder Ellie Lust trekt vreemde uniformen aan

19 januari 2018, 13.50 uur · Foto: AVROTROS

Op patrouille in Colombia, met een politie-McLaren door Dubai en de arrestatie van een crimineel in Albanië. Woordvoerder Ellie Lust is het echte politiewerk niet verleerd, zo is te zien in een nieuw tv-programma waarin ze buitenlandse collega's assisteert.

Vanaf 27 februari is Ellie Lust te zien in het programma Ellie op Patrouille van AVROTROS. Voor de afleveringen is ze onder andere afgereisd naar Colombia, Kenia, Israël, Dubai, Albanië en San Francisco, waar ze met collega-agenten mee op pad geweest is. Dat heeft ze niet gedaan als toeschouwer, maar wel als onderdeel van het team. Zo is in een trailer te zien hoe ze in Colombia meedoet aan de inval van een drugspand en in Israël zit ze zwaar bepantserd in een politiewagen.

'Veel meegemaakt'
Het idee achter de show is dat mensen in Nederland een beeld krijgen van het politiewerk in andere landen. 'Het was een geweldige kans voor mij om mee te mogen draaien met mijn collega’s in het buitenland', zegt Ellie Lust zelf over het programma. 'Ik heb veel gezien en meegemaakt. Veel ook dat ik in mijn politiecarrière hier nog nooit heb gezien. Het is prachtig om de kijker daarin mee te mogen nemen.'

De eerste aflevering van Ellie op Patrouille is op 27 februari om 21.25 uur te zien bij NPO 1.