Start van hoofdcontent

112

NL
V

Vluchauto liquidatie Wittenburg uitgebrand in Venserpolder

27 januari 2018, 09.00 uur · Aangepast 27 januari 2018, 15.47 uur · Foto: HFV / Olim Bajmat

Behalve een witte Volkswagen Polo in Slotermeer, is afgelopen nacht in Venserpolder nog een auto uitgebrand. De politie vermoedt dat deze zwarte BMW gebruikt is door de daders van de wild west-liquidatie op Wittenburg.

Update: De witte Volkswagen Polo blijkt geen verband te hebben met de moord, de zwarte BMW is de enige vluchtauto van de daders. De politie kon voorkomen dat deze auto uitbrandde en kon zodoende sporen veiligstellen die van groot belang kunnen zijn in het onderzoek.

Naast de zwarte BMW in de Dantestraat lag een jerrycan, vertellen ooggetuigen. Al snel was de recherche aanwezig, omdat de kans groot is dat de auto iets te maken heeft met de schietpartij op Wittenburg gisteravond. Getuigen spraken daar al over een BMW die gebruikt zou zijn als vluchtauto.

Lees ook: Dode en twee gewonden bij schietpartij Wittenburg

De witte Volkswagen Polo werd aangetroffen stond in brand op de hoek van de Burgemeester Fockstraat en Nico Snijdersstraa in Nieuw-West. Ook deze auto is mogelijk gebruikt door de daders van de liquidatie.

Een dode, twee gewonden
Gisteravond werd rond kwart over zeven de 17-jarige Mohammed doodgeschoten in een buurthuis op Wittenburg. Volgens getuigen renden twee mannen met bivakmutsen het pand in en werd er geschoten met automatische vuurwapens. Behalve het slachtoffer raakte ook twee andere aanwezigen gewond. De jongen en het meisje (het zou om een stagiaire gaan) zijn buiten levensgevaar.

Lees ook: 'Twee mannen met bivakmutsen op renden binnen en schoten om zich heen'

Op het moment van de schoten waren er jongens aan het kickboksen, maar tegelijkertijd was er in hetzelfde centrum een kookles gaande met kinderen. Zij doken onder tafels om zichzelf te beschermen.

Als je denkt dat het niet zieker kan, gebeurt het toch. Een jongen van 17 liquideren tijdens een kookles waar kinderen aanwezig zijn. #schietpartij #manmanman

— WouterLaumans (@WLaumans) January 26, 2018