Start van hoofdcontent

112

nl

'Gianni L. (19) overleeft tweede schietpartij in twee maanden tijd'

27 januari 2018, 11.18 uur · Aangepast 27 januari 2018, 14.48 uur

Bij de fatale schietpartij in het buurthuis op Wittenburg, raakte gisteren de 19-jarige Gianni L. zwaargewond. Hij werd naar verluidt drie keer in zijn borst geschoten. Twee maanden geleden raakte hij ook al gewond bij een schietpartij.

De paniek was groot toen gisteravond twee gewapende mannen met bivakmutsen het buurthuis aan de Grote Wittenburgerstraat binnenstormden. Het was pas even na zeven uur en er waren veel jongeren aanwezig om te kickboksen, een kookles te volgen of te gamen op een Playstation. Kinderen doken onder tafels. Een jongen raakte gewond aan zijn hand toen hij een raam kapot sloeg om te vluchten.

Lees ook: 'Twee mannen met bivakmutsen op renden binnen en schoten om zich heen'

De gemaskerde daders leken specifiek op zoek naar een doelwit. Toen ze het vuur openden vielen er drie slachtoffers. Of het dodelijke slachtoffer, de 17-jarige Mohammed, ook het daadwerkelijke doelwit was is nog maar de vraag. Een meisje dat als stagiaire in het wijkcentrum werkt, werd twee keer in haar been geschoten. Zij is buiten levensgevaar.

Vluchtauto's
Gianni L. (19) zou drie keer in zijn borst geraakt zijn. Hij werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Bronnen op Wittenburg vertellen dat deze zelfde jongen ook twee maanden geleden al geraakt werd bij een schietincident. Toen schoot Tim S. op een groepje jongens uit de buurt. Ook toen viel er een dode, de 19-jarige Ayman. En een van de drie gewonden was Gianni L.

Cru is dat juist het buurtcentrum gezien werd als een veilige plek in de nasleep van die vorige fatale schietpartij in de wijk. Die maakte veel impact in de buurt, veel mensen kenden Ayman. Jongeren voelden zich hier veilig, vertellen buurtbewoners.

De jongen die vanavond gewond raakte bij de #schietpartij in Amsterdam raakte op 23 november ook al gewond bij een schietpartij in de buurt.

— WouterLaumans (@WLaumans) January 26, 2018

De schietpartij van november zou volgens bewoners van Wittenburg een uit de hand gelopen ruzie zijn geweest. Tim S. zou wraak willen nemen voor pesterijen. De schietpartij van gisteravond heeft daarentegen alles weg van een afrekening uit de onderwereld.

Lees ook: 'Tweede vluchtauto' liquidatie Wittenburg uitgebrand in Venserpolder

Kort na de fatale schietpartij werd gisteravond op de Czaar Peterstraat een zwarte auto gespot die met hoge snelheid tegen het verkeer inreed. Op twee uiteenlopende plekken in de stad zijn uitgebrande auto's aangetroffen. Mogelijk zijn ze ook allebei gebruikt bij de liquidatie.

Inter Visual Studio / Remy Roosien