Start van hoofdcontent

112

nl

Zeven tips over dodelijke schietpartij Wittenburg

31 januari 2018, 12.05 uur · Foto: Inter Visual Studio / Remy Roosien

Zeven tips zijn er bij de politie binnengekomen over de schietpartij in een buurtcentrum op Wittenburg, waarbij de 17-jarige stagiair Mohammed Bouchikhi om het leven kwam.

Naar aanleiding van een uitzending van Opsporing Verzocht kwamen de tips binnen. In dat programma zei de politie goede hoop te hebben om bruikbare sporen uit de vluchtauto te halen. In het AT5-programma Bureau 020 wordt vandaag ook aandacht besteed aan de zaak.

Lees ook: Oom doodgeschoten Mohammed Bouchikhi doet oproep aan burgemeester

Dodelijk getroffen
Vrijdagavond kwamen twee mannen met bivakmutsen het buurthuis aan de Grote Wittenburgerstraat binnen. Eenmaal binnen openden ze het vuur, waarbij Mohammed Bouchikhi dodelijk getroffen werd. Twee anderen raakten gewond, waaronder de bij de politie bekende Gianni L.. Mogelijk hadden de schutters het op hem voorzien. L. werd bij de schietpartij in zijn nek geraakt. Een andere stagiair van het centrum raakte gewond aan haar benen.

Aan het eind van de volgende maand organiseren vrienden en familie een stille tocht voor de omgekomen Mohammed. Waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen liet deze week weten dat er extra maatregelen genomen worden op de Oostelijke Eilanden. Zo komt er een mobiele politiepost en worden er camera's opgehangen.