Stad

GroenLinks loopt mee met antiracisme demonstratie, maar ondertekent manifest niet

31 januari 2018, 21.13 uur · Aangepast 31 januari 2018, 22.23 uur

Whatsapp

GroenLinks loopt 18 maart gewoon mee met de anti-racisme demonstratie dat het comité 21 maart heeft georganiseerd, maar zal het manifest dat door hen is opgesteld niet ondertekenen.

Dat schrijft fractieleider Rutger Groot Wassink in een blog op de website van de partij.

Volgens Groot Wassink zou GroenLinks met het ondertekenen van het manifest de indruk wekken dat een politieke partij als het Forum voor Democratie niet mee zou mogen doen met de verkiezingen. 'Die indruk willen wij niet wekken, maar je kunt nooit genoeg doen om racisme te bestrijden, dus we lopen gewoon mee met de demonstratie op 18 maart.'

Lees ook: PvdA trekt zich terug uit anti-FvD demonstratie

Deelname demonstratie
De PvdA en de SP hebben zich gistermiddag teruggetrokken van deelname aan de demonstratie. Volgens Marjolein Moorman (PvdA) zou het doel van de demonstratie te veel overschaduwd worden. Nog diezelfde dag trok ook de SP zich terug.

Lees ook: SP stopt steun anti-FvD demonstratie, Bij1 blijft en 'houdt rug recht'

Bij1 steunt het manifest wel. De partij van Silvana Simons zal op 18 maart meelopen met de demonstratie en het manifest ondertekenen, maar GroenLinks gaat daar niet in mee. 'Die keuze laat ik aan hen, maar wij maken een andere afweging', aldus Groot Wassink. 

Whatsapp