Liefhebbers kopen 4000 kostuums van Nationale Opera: 'Geweldig voor carnaval!'

In de Nationale Opera werden vandaag maar liefst 4000 kostuums uit 25 opera's verkocht. Koopjesjagers konden er terecht voor kippen-, jonkvrouwen- en zelfs bomenkostuums. 'Dit is geweldig voor carnaval!'

Het is al de derde keer dat de Nationale Opera alle kleding verkoopt die er ligt te verstoffen. Ook in 2003 en 2009 werden er al duizenden handgemaakte kostuums, schoenen en hoeden verkocht.

Lees ook: 'Stopera wordt dit jaar voor 51 miljoen euro verbouwd'

De goedkoopste attributen, zoals een punthoed, zijn er al te vinden vanaf 1 euro. Voor wie wat meer over heeft zijn er kostuums te koop tot wel 3000 euro. Zoals bijvoorbeeld de dierenkostuums uit de opera Het Sluwe Vosje. 'Dat zijn denk ik de gekste', zegt Robby Duiveman, directeur van het kostuumatelier. 'We hebben daar kippen, bomen, lieveheersbeestjes en vosjes van.'

Enorme rij
De verkoop werd in ieder geval goed bezocht, er stond volgens omstanders een enorme rij voor de ingang van de opera. 

Toch betekende dat niet dat alle leuke koopjes meteen weg waren. Bezoekers waren in ieder geval blij met hun aankopen. 'Ik ga deze boom zeker kopen! Ik vind hem prachtig', zei er één. 'Ik wilde dit kostuum voor carnaval, maar hij is zó mooi dat ik het een beetje zonde begin te vinden', zei een ander.

De opbrengst van de verkoop gebruikt de Nationale Opera om een speciale printer aan te schaffen die etiketten kan printen. Dat moet bij het kostuumatelier tot meer efficiëntie leiden. 

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie