De Meersche Helden openbaart bouwtekening nieuw supportershome Ajax

Ajax-supporters hebben het al lang zonder eigen home moeten doen. In januari 2015 brandde het clubhuis bij de Arena af. Maar eindelijk is er goed nieuws: het officiële twitteraccount van de F-side plaatste vanmiddag de bouwtekeningen voor het nieuw supportershome, op basis van een publicatie van De Meersche Helden.

Een kantoor, drie barren, een vergaderzaal, een rokersruimte: het nieuwe thuis zal van alle gemakken zijn voorzien. Het nieuwe honk wordt 1200 vierkante meter groot, en komt in de parkeergarage van de Arena bij vak 410, vlak naast de ingang van de F-side.

Lees ook: Ajax krijgt nieuw supportershome in parkeergarage Arena

65 parkeerplaatsen
Het heeft lang geduurd totdat er concrete plannen op tafel lagen. De gemeente, Ajax, de Arena en de Stichting Beheer Supportershome (SBS) konden het maar moeilijk met elkaar eens worden. De gemeente offert nu 65 parkeerplaatsen op en Ajax neemt de bouw op zich. De club wordt ook eigenaar.

Lees ook: Van Bar Meerzicht tot de Arena: de ups en downs van het Ajax-supportershome

De bouw zal volgens De Meersche Helden ongeveer 6 maanden duren. Zoals het er nu uitziet kan het supportershome met het nieuwe seizoen open.