Stad

Voorzitter ondernemersvereniging Albert Cuyp stapt op om fraudeverdenking

7 februari 2018, 12.17 uur · Aangepast 7 februari 2018, 15.30 uur · Foto: Flickr.com: Wansan Son

Whatsapp

De voorzitter van de Ondernemers Vereniging Albert Cuyp (Ovac) is opgestapt. Zijn medebestuursleden vermoeden dat Bert van den E. geld verduisterde in zijn rol als bestuurslid van de BIZ Albert Cuyp.

De BIZ is de zogenoemde 'bedrijfsinvesteringszone'. Daar dragen winkeliers verplicht geld aan af via een heffing. Dat geld wordt gebruikt voor voorzieningen in de openbare ruimte. Van den E. is een bestuurslid van de BIZ Albert Cuyp en zou in die hoedanigheid geld hebben verduisterd. Toen de bestuursleden van de Ovac daar berichten over ontvingen, hebben zij Van den E. met klem verzocht zijn functie als voorzitter van de Ovac neer te leggen.

Het bestuur van de Ovac heeft met spoed een algemene ledenvergadering afgekondigd. Die is vanmiddag om half zes. Ook de gemeente is ingelicht door de ondernemersvereniging.

Volgens de nog zittende bestuursleden is er onrust ontstaan bij ondernemers op de bekendste mark van het land. Hoeveel geld er zou zijn verduisterd en op welke manier, is nog niet duidelijk.

Een woordvoerder van de gemeente laat aan AT5 weten dat zij kennis heeft genomen van de situatie. Volgens het stadsbestuur is het verder een 'interne aangelegenheid'.

Whatsapp