Start van hoofdcontent
nl

Wendy van Dijk noemt Youp van 't Hek een lafaard

12 februari 2018, 17.19 uur · Aangepast 12 februari 2018, 17.30 uur

Wendy van Dijk heeft op Twitter uitgehaald naar Youp van 't Hek. Youp heeft een optreden in het programma van Paul de Leeuw afgezegd door een ruzie die de twee via columns uitvechten, en Wendy vindt dat laf van hem.

Paul schreef vorige week in zijn column in het AD dat hij Youp had aangesproken op het gebruik van het woord 'pisnicht'. Youp had een week eerder in zijn NRC Handelsblad-column geopperd dat dit 'geen scheldwoord, maar gewoon Amsterdams' was. Zaterdag gebruikte Youp zijn column om op Paul te reageren.

Lees ook: Paul de Leeuw en Youp van 't Hek ruziën over 'pisnicht'

'Paul vond dat ik op mijn woorden moest letten. Voor mij was dit de gotspe van de eeuw. Paul de Leeuw die mij sommeert niet zulke rare taal uit te slaan', schreef Youp zaterdag onder de titel Kwisnicht. 'Toevallig had ik net ja gezegd tegen zijn programma De Kwis, waarin vier cabaretiers op vrolijke wijze een bekende gast slachten. En dat heb ik deze week toch maar even afgezegd.'

Lafaard
Wendy vindt hem daarom een lafaard, schrijft ze op Twitter. 'Maar niet de confrontatie aangaan.. dan toch maar afzeggen', is er te lezen. 

Maar niet de confrontatie aangaan.. dan toch maar afzeggen. Lafaard https://t.co/ZPrQBq8m52

— Wendy van Dijk (@Wendy_Ushi) February 12, 2018

Het is niet de eerste keer dat Wendy en Youp ruzie met elkaar hebben. Youp noemde vorig jaar Wendy's man in een column 'gewoon een lul'. De acties van RTL-baas Erland Galjaard waren volgens hem 'meedogenloos en gemeen'.