Cultuur

NL
V

'Albert Verlinde is een vreselijke werkgever'

21 februari 2018, 12.27 uur · Aangepast 22 februari 2018, 08.52 uur

Werknemers van musicalproductiebedrijf Stage Entertainment willen geld van directeur Albert Verlinde. Hij zou alleen de hoofdrolspelers naar behoren betalen.

Dat schrijft Nu.nl. Zo zijn er twaalf ensembleleden van Billy Elliot die 'structureel onbetaald overwerk' moesten verrichten. Hun advocaat noemt Stage Entertainment 'een vreselijke werkgever'. 'Artiesten moeten opdraven op onmogelijke tijden en alles doen wat Stage zegt.'

De Kunstenbond herkent de verhalen. 'Stage behandelt zijn personeel als tweederangs werknemers. Alleen voor de hoofdrollen ligt dat anders, de sterren krijgen veel betere voorwaarden dan de mindere goden', zegt iemand namens de artiestenvakbond.

Angst
Er zou al lange tijd onvrede zijn, maar medewerkers zijn bang om aan de bel te trekken. Stage Entertainment zelf ontkent de verhalen. 'Wij herkennen ons niet in het beeld dat de Kunstenbond van ons schetst', laat het bedrijf aan Nu.nl weten.

Lees ook: Joop van den Ende 'beledigd' door vraagtekens bij liefdadigheid

Stage Entertainment is het eigendom van Joop van den Ende. Onlangs kwamen er verhalen naar buiten over zijn liefdadigheid, die niet zo liefdadig zou zijn.