Start van hoofdcontent

Stad

nl

Schaatsers zakken door het ijs op Prinsengracht

2 maart 2018, 18.56 uur · Aangepast 2 maart 2018, 19.21 uur

Het ijs op de Prinsengracht lijkt steeds onbetrouwbaarder te worden. Er zijn vanmiddag al meerdere schaatsers in het water beland.

Op een video is te zien hoe een schaatser die vanaf een langs de kade aangelegd bootje het ijs op stapte, meteen in het water terechtkwam. Hij kon zichzelf snel aan hetzelfde bootje weer omhoog trekken.

Lees ook: Schaatsers genieten van ijs op Prinsengracht, maar niet overal in de binnenstad is het veilig schaatsen

Op andere beelden staan twee verschillende schaatsers die midden in de gracht door het ijs zakten. Beide mannen konden er zelf uitkomen, al zakte een van hen nog wel een paar keer weg. 

Aan het eind van de middag stonden er tientallen schaatsers op de Prinsengracht. Omdat het weekend voor de meeste mensen begonnen is, is het de verwachting dat het de komende uren nog drukker wordt op de gracht. 

Lees ook: KNMI waarschuwt voor sneeuw en gladheid; gevoelstemperatuur vannacht en morgen weer ver onder nul

'Het is echt wel onveilig nu', zegt een AT5-verslaggever die om 17.00 uur op de Prinsengracht stond. 'Je ziet steeds meer zacht ijs, wat nog net geen wak is en water op het ijs staan.' 

De hulpdiensten hoefden vanmiddag niet uit te rukken voor de door het ijs gezakte schaatsers. Gisteren was dat anders. Toen werden meerdere ambulances en brandweerwagens opgeroepen nadat een vrouw in het water belandde. 

Schaatsen op de Prinsengracht! Toch even spannend als het ijs zo beweegt? #amsterdam #Prinsengracht @parool @AT5 pic.twitter.com/NjlgxphtUD

— Steven (@stevenpschmitz) March 2, 2018