Stad

Taxironselaars nu met bordjes bij Schiphol: 'Het mag toch?'

6 maart 2018, 12.12 uur

Whatsapp

Er zijn nog steeds taxironselaars actief bij Schiphol. Ze staan nu op zo'n twintig meter afstand van het voor hen verboden Jan Dellaertplein.

Dat is te zien op beelden van Omroep Powned. De taxironselaars hebben bordjes met het woord 'taxi' in hun handen. 'Het is gewoon niet eerlijk en niet netjes. Ze blijven roepen naar klanten', vertelt een officiële Schiphol-chauffeur, die zelf verderop moet wachten. 'Wij hebben minder klanten en het zorgt ook voor irritatie.'

Handhavers mogen sinds januari 2017 boetes geven aan taxichauffeurs die klanten ronselen op het Jan Dellaertplein of op Schiphol Plaza. Die chauffeurs zijn daarom grotendeels vertrokken, maar sommigen zijn iets verderop gaan staan. 

Wegwezen
'De APV is tot hier', zegt een chauffeur tegen de Powned-verslaggever. 'Dit is geen ronselen, dit is een taxidienst aanbieden.' De verslaggever stelt dat de ronselaars 'steeds brutaler' worden, omdat ze nu bordjes hebben. 'Wij zijn altijd brutaal. Het mag toch? Als de marechaussee niks zegt, wie ben jij dan? Je moet wegwezen man. Wegwezen.'

Lees ook: Taxironselaars dolblij met groep toeristen: 'Dit is pas laden broer'

De lokale partij Forza!Haarlemmermeer pleit ervoor om het gebiedsverbod voor taxironselaars voor het hele Schipholverbod te laten gelden. 

Whatsapp