112

NL
V

Pieter was aan het werk op het Weteringcircuit : 'Ineens kwam er allemaal zand omhoog en boem!'

9 maart 2018, 13.20 uur · Aangepast 9 maart 2018, 18.50 uur

Samen met een collega was hij terrasverwarming aan het ophangen bij een café op de hoek van het Weteringcircuit en de Vijzelgracht. Maar opeens ging het helemaal mis vertelt Pieter aan AT5.

'Mijn collega stond op een ladder en ik gaf hem dingen aan. Opeens hoorden we gesis. Ik keek achterom en ineens was er allemaal zand en boem. Er kwam een enorme steekvlam uit de grond'. Die vlam hield vervolgens wel tien seconden aan vertelt hij. Pieter kon nog wegspringen, maar zijn collega op de ladder niet. 'Zijn hele gezicht zat onder het roet en ik had ook helemaal een warm gezicht.'

Lees ook: Stroomstoring treft bijna 30.000 huishoudens: explosie bij café en musea ontruimd

'Eerstegraads brandwonden'
Gelukkig blijken de verwondingen van zijn collega mee te vallen. 'Op weg naar het ziekenhuis gaven de ambulancebroeders al aan dat het waarschijnlijk wat eerstegraads brandwonden aan zijn hand zijn'. Momenteel zit Pieter samen met zijn collega nog in het ziekenhuis.

Lees ook: Tramverkeer ernstig ontregeld door stroomstoring

'We hebben echt enorm geluk gehad', vertelt hij. Nog geen halfuur voordat de steekvlam uit de grond kwam, zaten de twee een kopje koffie op het zonnige terras te drinken. 'Wij waren daar bezig en daarom zat het terras niet vol. Het is gelukkig goed afgelopen.'

Mogelijk is de steekvlam onderdeel van een kettingreactie nadat er bij graafwerkzaamheden in de Pijp een stroomkabel geraakt werd. Sindsdien zitten een groot deel van de binnenstad en de Pijp zonder stroom.