Saïda Maggé nieuwe presentatrice Nieuwsuur

Saïda Maggé, die jarenlang het AT5 Nieuws presenteerde, is het nieuwe gezicht van Nieuwsuur. Dat maakt de NOS vandaag bekend.

Eind vorig jaar vertrok Saïda bij AT5 om aan de slag te gaan op NPO Radio 1, maar nu maakt ze alweer een nieuwe overstap naar een van de meest prestigieuze presentatieklussen in Hilversum. Ze volgt Joost Karhof op, die vorig jaar onverwacht overleed.

Lees ook: Presentatrice Saïda Maggé verruilt AT5 voor Radio 1

'Met Saïda halen we een jong en groot presentatietalent binnen', zegt Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje tegen de NOS. 'Ze is een uitstekend journaliste, kan goed interviewen en heeft bij AT5 al veel tv-kilometers gemaakt.'

Een droom die uitkomt
Saïda zelf is erg blij. 'Ik ben eind 2017 van AT5 naar de NTR overgestapt om veel te kunnen interviewen, in eerste instantie op de radio bij Nieuws en Co. Dat ik dat nu kan combineren met de invalrol van presentator bij Nieuwsuur is een droom die uitkomt', zegt ze.

In mei is Saïda voor het eerste te zien achter de desk van Nieuwsuur. Ze blijft ook presenteren voor Nieuws en Co. Bij Nieuwsuur werkt ze onder anderen samen met Mariëlle Tweebeeke die ook bij AT5 begon.