Politie waarschuwt Harry Styles-fans: slapen bij Ziggo Dome is gevaarlijk en verboden

De politie gaat de fans van Harry Styles bij de Ziggo Dome wegsturen als ze vannacht buiten blijven. De jonge vrouwen bivakkeren daar onder een winderig en koud viaduct om vooraan te kunnen staan bij het concert, maar de politie vindt dat onverantwoord.

Dat laat een woordvoerder weten. Door de weersomstandigheden is het gevaarlijk voor de fans om 's nachts buiten te slapen. Bovendien is het volgens de politie verboden om op straat te slapen. Ook als de vrouwen ergens anders gaan slapen, worden ze dus weggestuurd.

Lees ook: Deze fans trotseren twee nachten kou voor Harry Styles

Een fan vertelde eerder vandaag dat ze al sinds zeven uur gisteravond onder het viaduct ligt. 'Ik heb de vorige keer ook drie dagen gecampt voor AFAS (Live, red.), dus... nu weer.' Een ander geeft toe: 'Een klein beetje extreem, misschien.'

Koud
'Het waait wel echt hard hier', zegt een andere fan, 'maar verder gaat het wel goed. Ik heb een tussenjaar, dus ik heb mooi alle tijd om lekker op straat te slapen in Amsterdam.' Of ze morgen uitgerust vooraan staat, is nog maar de vraag. 'Veel slapen gaat niet gebeuren, denk ik.'

Harry Styles werd bekend als lid van de boyband One Direction, maar heeft inmiddels al jaren een succesvolle solocarrière. Zijn fans zijn inmiddels ook een paar jaartjes ouder en hoeven zich dus niet druk te maken om leerplichtambtenaren.