Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Groep 5-leerlingen door verwarde vrouw 'met messen' bedreigd op basisschool Noord

20 maart 2018, 16.49 uur · Aangepast 21 maart 2018, 17.21 uur · Foto: Google Maps

Een verwarde vrouw heeft vanmorgen leerlingen van basisschool De Bonkelaar in Noord bedreigd. Terwijl de kinderen in de kleedruimte van de gymzaal zaten, liep de vrouw naar binnen.

Update 21 maart: De recherche heeft onderzoek gedaan. Volgens de politie heeft er geen bedreiging plaatsgevonden en is er geen mes gezien. De aangifte komt te vervallen.

Dat bevestigt de school aan AT5. Het gaat om leerlingen uit groep vijf van rond de 9 jaar oud. Volgens de vader van één van de leerlingen liep de verwarde vrouw de meisjeskleedkamer in. 'Mijn zoontje zag dat gebeuren en liep achter haar aan. Hij zei tegen haar dat ze daar niet mocht komen.'

Met helikopter gezocht
Vervolgens pakte ze volgens de vader een mes en legde ze dat op de buik van één van de meisjes in de kleedkamer. Ze zou geschreeuwd hebben dat ze 'haar baby terug wilde'. 'Mijn zoontje probeerde haar te kalmeren, maar toen pakte ze nog een mes.' Vervolgens zou de vrouw uit zichzelf weer weggegaan zijn.

De politie heeft de vrouw, ondanks de inzet van een helikopter en verschillende auto's, nog niet gevonden en kan daarom ook niet bevestigen dat ze messen bij zich had. Wel zal de politie de school de komende tijd extra in de gaten houden. De school zelf zal extra leerkrachten inzetten op het schoolplein om de veiligheid van de kinderen te waarborgen.