Start van hoofdcontent

112

nl

AMC: maatregelen na gesprongen waterleiding; waterdruk weer hersteld

22 maart 2018, 14.18 uur · Aangepast 22 maart 2018, 16.30 uur · Foto: Inter Visual Studio/Vivian Tusveld

Aan de Karspeldreef in Zuidoost is een waterleiding gesprongen. Onder andere het AMC ondervindt problemen door de weggevallen waterdruk. Het ziekenhuis neemt maatregelen om het watergebruik te beperken. Volgens Waternet zou iedereen inmiddels weer water moeten hebben.

Een woordvoerder van het AMC liet weten dat de druk was weggevallen. Inmiddels bevestigt het AMC dat de waterdruk weer terug is. Het ziekenhuis stuurde intern een bericht om het niet-noodzakelijke watergebruik zoveel mogelijk te beperken. Op een moment was er nog voor een uur water beschikbaar zijn. 'Alle zeilen worden nu bijgezet om een oplossing te zoeken', liet een woordvoerder van het AMC toen weten. 

Straat staat blank
Op een video is te zien dat een groot deel van de straat, de stoep en parkeerplaatsen onder water staan. Volgens de website van Waternet is er een drinkwaterleiding gesprongen. Volgens een woordvoerder van Waternet was er gedurende een uur ongeveer een drinkwaterleidinglek. De druk is weer hersteld en de omliggende bedrijven en woningen zouden weer water hebben. Dit zou betekenen dat ook het AMC weer water zou hebben.

Wel was er iets verderop, aan Heesterveld, een gaslek. Die is inmiddels gedicht. Het is onbekend of het gaslek iets met de gesprongen waterleiding te maken heeft.