112

Schoonmaker vindt handgranaat: Suzy Wong Lounge opnieuw gesloten

23 maart 2018, 19.32 uur · Aangepast 23 maart 2018, 20.02 uur

Een schoonmaker heeft gisterochtend een handgranaat gevonden bij de Suzy Wong Lounge aan de Korte Leidsedwarsstraat. De club is daarom opnieuw gesloten.

De 21-jarige man nam het explosief daarna mee naar zijn ouderlijk huis in Aalsmeer. Daar zou volgens een lokale nieuwssite 'lichte paniek' zijn uitgebroken. De politie werd gebeld en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) nam het explosief mee.

Maatwerk
De gemeente heeft de club vandaag gesloten. In januari werd er ook al een handgranaat gevonden bij de club. Toen werd het pand ook gesloten, maar mocht het na een paar weken weer open. Waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen liet weten dat hij met het sluitingsbeleid voortaan 'maatwerk' wilde leveren.

Lees ook: Met explosief bedreigde Suzy Wong Lounge alweer open: burgemeester wil maatwerk in sluitingsbeleid

De sluiting is dit keer voor onbepaalde tijd. 'De burgemeester heeft het besluit genomen vanwege het ernstige gevaar voor de openbare orde, dat is ontstaan door de vondst van een handgranaat', laat de gemeente weten.

Ondervraagd
Waarom de schoonmaker de handgranaat mee naar huis nam is onbekend. Hij is gisteren door agenten naar het politiebureau overgebracht en daar als getuige ondervraagd. De man verklaarde de handgranaat rond 8.15 uur bij veegwerkzaamheden te hebben gevonden.

De politie vraagt getuigen van het achterlaten van het explosief zich te melden.