Start van hoofdcontent

112

nl

Schutter liquidatie Reduan Bakkali gefilmd, beelden mogelijk snel vrijgegeven

30 maart 2018, 11.30 uur · Aangepast 30 maart 2018, 12.50 uur

De moord op Reduan Bakkali in Noord van gisteren, is op beeld vastgelegd. De schutter, die zich mogelijk voordeed als sollicitant, is door beveiligingscamera's zijn gefilmd.

Lees ook: Getuige van moord op Reduan Bakkali: 'Schietpartij was tijdens sollicitatiegesprek'

Bij de politie is de wens groot om beelden zo snel mogelijk naar buiten te brengen, zeggen ingewijden. De beslissing is zoals gebruikelijk aan het Openbaar Ministerie, volgens een politiewoordvoerder wordt daar nog druk over overlegd. 

Eerder publiceren
Normaal gesproken gebeurt het vrijgegeven van beelden pas nadat ieder ander middel is ingezet om de dader of daders te vinden. Soms wordt er bij uitzondering snel besloten beelden te publiceren, bij de fatale schietpartij in de De Clercqstraat gebeurde bijvoorbeeld dat na enkele dagen

Lees ook: Doodgeschoten Reduan Bakkali wilde alleen beperkt beveiligd worden

Op de NDSM-werf heeft de politie in haar zoektocht naar getuigen, matrixborden geplaatst. Een van die borden staat in de buurt van de Tt Vasumweg waar kort na de schietpartij een brandende auto werd teruggevonden. De politie gaat ervan uit dat deze auto gebruikt is door de vluchtende schutter.

Familieleden lopen gevaar
De 41-jarige Bakkali, de broer van kroongetuige Nabil, werd gisterochtend in zijn kantoor doodgeschoten. Zijn broer heeft verklaard over twee gezochte criminelen, Ridouan Taghi en Said Razzouki. 

Toen dat vrijdag bekend werd gemaakt, gingen er al meteen geruchten dat familieleden gevaar zouden lopen. Reduan Bakkali werd doodgeschoten door een donkere man van ongeveer 30 jaar oud en 1.70 meter lang. Hij droeg een donkeren muts en reed weg in een zwarte Seat die even verderop werd teruggevonden. 

Inter Visual Studio / Sam de Joode