Start van hoofdcontent

112

nl

Peter R. de Vries wil schoenen niet uitdoen en vertrekt

9 april 2018, 12.04 uur · Aangepast 9 april 2018, 15.20 uur

De getuigenis van Peter R. de Vries in het Holleeder-proces vanochtend gebeurde niet zonder slag of stoot. Toen hem in de zwaarbeveiligde rechtbank De Bunker werd gevraagd zijn schoenen uit te trekken, reed hij in eerste instantie boos weg.

Iedere bezoeker van De Bunker moet zijn schoenen en jas uittrekken en vervolgens door een detectiepoortje. 'Ik ga me niet uitkleden', zei hij. Ook was hij boos over het feit dat hij niet onder de rechtbank mocht parkeren.

De Vries noemt het onwelwillendheid, zegt Telegraafverslaggeefster Saskia Belleman. 'Ik ben ook een bedreigde getuige. daarom vroeg ik of er een mogelijkheid was om onder de bunker te parkeren, maar die was er dus niet.' Een uurtje later keerde De Vries terug om alsnog te getuigen.

De Vries zegt dat hij volkomen bereid was om te getuigen vandaag. ,,Ik was er keurig op tijd, heb alles bij de controle in een bakje gedaan. Toen de scanner bleef piepen, moesten ook mijn schoenen uit. Kom op mensen, ik kom getuigen. Ik ben niet een of andere onderwereldfiguur"

— Saskia Belleman (@SaskiaBelleman) April 9, 2018

Lees ook: Holleeder en Peter R. de Vries oog in oog in de rechtszaal 

De Vries doet vandaag en donderdag zijn verhaal over Willem Holleeder. Holleeder staat terecht voor zijn aandeel in de moordaanslagen op Cor van Hout (2003), vastgoedmagnaat Willem Endstra (2004), Kees Houtman (2005), John Mieremet (2005) en Thomas van der Bijl (2006).