VVD wil training voor bewoners die liefdesslotjes weghalen

Als het aan de VVD ligt, worden bewoners die liefdesslotjes van de Staalmeestersbrug in het centrum halen voortaan ondersteund door de gemeente.

Verliefde toeristen hangen de slotjes aan de brug, maar bewoners vinden het niet mooi. Ze willen de liefdesslotjes daarom verwijderen, maar volgens de VVD zijn ze door de gemeente teruggefloten. 'Alleen bevoegde ambtenaren van de gemeente zouden de slotjes mogen verwijderen.'

Lees ook: Verkoper liefdesslotjes op Google zwart gemaakt: 'Liever niets kopen hier'

De partij heeft het stadsbestuur om opheldering gevraagd. Raadslid Rik Torn vindt dat het weghalen juist 'waar mogelijk' moet worden ondersteund. 'Is het college het met de fractie van de VVD eens dat het mogelijk zou moeten zijn om burgers met gebruikmaking van slechts handmatig gereedschap, dus geen elektrische slijptollen en dergelijke, onder toezicht en met training van de gemeente de slotjes te laten verwijderen?'

Torn vraagt ook of er nu juridische beperkingen zijn tegen het weghalen van de slotjes door bewoners. Mocht dat inderdaad zo zijn, dan wil hij weten hoe dat kan worden opgelost.

Lees ook: 'Ga effe lekker neuken, dan ben je ook verliefd'

De Staalmeestersbrug staat op Google Maps bekend als de 'Love Bridge'. Wethouder Pieter Litjens heeft Google gevraagd die term te verwijderen. 

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie