Tweede verdachte aangehouden voor liquidatie Martin Kok

De politie heeft vanochtend een tweede man aangehouden die verdacht wordt betrokken te zijn bij de moord op misdaadblogger Martin Kok. Het gaat om een 25-jarige man uit Utrecht.

De verdachte werd in Den Bosch opgepakt. Eerder al werd een 24-jarige man aangehouden in de gevangenis van Alphen aan den Rijn, waar hij vast zat voor het plegen van een ander strafbaar feit.

Lees ook: Profiel: Martin Kok (51) was voor niets en niemand bang: 'Ze weten me toch wel te vinden'

Voormalig crimineel Martin Kok werd in december 2016 doodgeschoten op de parkeerplaats van een seksclub in Laren. Eerder al overleefde Kok meerdere aanslagen op zijn leven. Zo werden zijn huis en auto een jaar eerder 's nachts beschoten, terwijl hij binnen lag te slapen. In datzelfde jaar werd er een zwaar explosief onder de auto van Kok gevonden. Hij zei daar toen zelf over: 'Ik was eten met een paar lekkere wijven in Het Kalfje en toen we er uit liepen zag ik ook een bom onder mijn auto.'

Lees ook: Martin Kok over 'bom': 'Ze doen hun best maar. Wij gaan lekker zuipen en hoeren snoeren'

Op de avond van zijn dood overleefde hij ook nog een moordpoging in Amsterdam. Bij het verlaten van een horecagelegenheid rende er een schutter op Kok af, met een pistool gericht op zijn hoofd. Het vermoeden is dat het pistool weigerde op het moment dat de schutter wilde vuren. Enkele uren daarna werd Kok wel doodgeschoten bij de seksclub.