Start van hoofdcontent

112

nl

Ook rookwolken boven Zuid door brand Sarphatipark

21 april 2018, 09.39 uur · Aangepast 21 april 2018, 15.23 uur

Door brand in een woning aan het Sarphatipark waren er vanochtend boven De Pijp rookwolken te zien. Eerder waren er ook rookwolken boven de binnenstad bij een andere brand.

De brandweer spreekt van een 'grote brand' in de woning aan het Sarphatipark, die brak even na zeven uur uit. Op beelden is te zien dat er meerdere brandweerwagens moesten uitrukken. Vanaf een ladder werd er op de bovenste etage van het pand geblust.

Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand. Wel werd er iemand ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel. De brandweer wist ook een kat te redden uit de woning. Toen de brand rond kwart voor negen onder controle was, bleek dat er een tweede kat helaas was overleden.

Bij de grote brand op het #Sarphatipark is er brand ontstaan op de bovenste verdieping van het pand. De bewoner is opgevangen door het ambulancepersoneel. Naar de oorzaak van de brand wordt later onderzoek gedaan.

— Brandweer AA (@BrandweerAA) April 21, 2018

Het tramverkeer door de straat lag enige tijd plat vanwege de bluswerkzaamheden. Vanochtend hing er op verschillende plekken in de stad een brandlucht, omdat er ook een 'zeer grote brand' in de binnenstad was.