Protest tegen salaris ING-topman: 'Einde aan pakken wat je pakken kan'

0
Whatsapp

Stad

Protest tegen salaris ING-topman: 'Einde aan pakken wat je pakken kan'

23 april 2018, 19.19 uur · Aangepast 23 april 2018, 19.31 uur

ING-topman Ralf Hamers kreeg dan uiteindelijk wel geen enorme loonsverhoging, klanten zijn toch boos dat het plan op tafel lag. Zij protesteerden daarom vlak voor de aandeelhoudersvergadering voor het Muziekgebouw aan 't IJ. 'Het is een schande dat de banken niet hebben geleerd van de financiële crisis.'

Het protest werd georganiseerd door de SP. 'Deze belachelijke stijging van vijftig procent is niet passend. Die moet van tafel', aldus landelijke fractievoorzitter Lilian Marijnissen. Zij zou het eerlijker vinden als alle werknemers van ING onder dezelfde CAO zouden vallen. 

Ook klanten vinden de stijging bizar. 'Ik werk in de zorg en ik krijg dat ook niet. Ik verdien het wel, ik krijg het alleen niet', aldus een demonstrant. 

Pakken wat je pakken kan
Door maatschappelijke onrust kreeg Hamers uiteindelijk geen hoger salaris, toch wil Marijnissen nogmaals benadrukken dat er iets zou moeten veranderen aan de cultuur. 'Laten we een einde maken aan het pakken wat je pakken kan beleid', stelt ze. 

Lees ook: Meerderheid raad wil gemeentelijke miljarden weghalen bij ING

Zelf heeft de politica vier aandelen in de bank, speciaal om ze voor dit soort momenten te gebruiken. Na afloop van het protest sprak ze dan ook tijdens de aandeelhoudersvergadering. 'Wij gaan het voorstel doen aan de collega-aandeelhouders om te kiezen voor een eerlijk beloningsbeleid.'

Lees ook: Salarisverhoging ING-topman teruggedraaid na maatschappelijke druk

Of het geluid van de demonstranten gehoord gaat worden? 'Ik hoop dat ze verstandig zijn. En als dat niet gebeurt, dat mensen hun rekening bij ING opzeggen', zo stelt één van de klanten van ING. 

Whatsapp