Stad

NL
V

Investeerder wil TunFun overnemen, eigenaar weigert

30 april 2018, 20.16 uur · Aangepast 2 mei 2018, 18.10 uur

Investeerder Nedstede wil de indoorspeeltuin TunFun overnemen, die door nieuwe brandveiligheidseisen van de gemeente in de problemen is gekomen. De eigenaar heeft de gesprekken echter beëindigd.

Eerder vandaag meldde AT5 dat er al wel sprake was van een overeenkomst tussen Nedstede en de eigenaar van TunFun. Maar dat ontkent eigenaar Edward van der Marel. Wel werden gesprekken gevoerd tussen de twee partijen, 'maar die zijn maandag beëindigd. Wij gaan er niet uitkomen', aldus Van der Marel. 'Ik ga die investeringen gewoon zelf doen'. 

Afgelopen week werd de speeltuin onder het Mr. Visserplein van de ene op de andere dag op last van de gemeente gesloten. Volgens de gemeente zou de brandveiligheid in het geding zijn, en dus mocht de indoor speeltuin niet open. Alle geplande verjaardagsfeestjes en schoolreisjes konden daarmee ook niet doorgaan.

Lees ook: Eigenaar TunFun: 'Onbegrijpelijk dat gemeente dit besluit heeft genomen'

Totdat Michael van de Kuit, eigenaar van Nedstede, zich meldde. Het bedrijf zou de investeringen op zich willen nemen die nodig zijn om TunFun weer brandveilig te maken. Nedstede is al eigenaar van Sport & Businesscampus De Vechtsebanen in Utrecht en Speelpark Oud Valkeveen in Naarden, dus de speeltuin is geen onbekend terrein voor het bedrijf.

Lees ook: Stadsdeel sluit TunFun per direct om brandveiligheid

Van der Marel laat weten dat hij die investeringen zelf wil doen. Dat is financieel alleen mogelijk als de gemeente met een huurovereenkomst van minimaal vijf jaar komt.