112

NL
V

Stel door vijf man in elkaar geslagen op Koningsdag: 'Twee voortanden kwijt'

1 mei 2018, 11.30 uur · Aangepast 1 mei 2018, 12.06 uur · Foto: Martin Damen

'We liepen op het Singel toen mijn vriendin een woordenwisseling kreeg met nog iemand. Ze kreeg al snel een duw, dus ik ging er op af.' Vanaf dat moment loopt het uit de hand. Zo'n vijf man beginnen op Danny* en zijn vriendin in te slaan.

Wat een feestdag was, eindigde voor het stel in een nachtmerrie. Er wordt grof geweld gebruikt door het groepje dat het stel rond 23.30 uur aanvalt. 'Ik kreeg een knie in m'n nek toen ik op de grond lag. Daarna raakte ik bewusteloos en werd er nog op me ingeslagen schijnbaar', zegt Danny. Hij weet met zijn vriendin Michelle* weg te komen. Ze verschuilen zich in de tunnel onder het spoor op de Droogbak. Maar daar komen de jongens weer naar het stel toe. 

'Mijn vriendin lag nog huilend op de grond en ik zat bij haar. Toen kreeg ik plotseling nog meerdere klappen op mijn achterhoofd. Ik kreeg gewoon een aantal keer achter elkaar een sucker punch', zegt Danny. 'Ze waren er echt op uit om te vechten.' Uiteindelijk houdt Michelle er gekneusde ribben aan over. 'Ze is flink geslagen en geschopt.' Danny mist na de laffe aanval twee voortanden en heeft een hersenschudding. 

De schrik zit er nog goed in bij Danny, die gistermiddag aangifte heeft gedaan. De politie laat vandaag weten de zaak te onderzoeken. De daders gingen er na de vechtpartij vandoor en zijn niet meer aangetroffen.

Mensen, een vriendin van mij en haar vriendje zijn gisteravond rond 23.30 in elkaar getrapt door 5 helden met Noord-Afrikaans uiterlijk, o.a. hersenschudding, 2 voortanden kwijt, bij begin Singel, vlakbij tunneltje richting C.S. Anyone? pic.twitter.com/4VVRaUED1e

— julianpater ? (@julianpater) April 28, 2018

Er is gebruik gemaakt van fictieve namen. Echte namen zijn bij de redactie bekend.