112

NL
V

Dode en gewonde bij schietpartij Zuidoost

3 mei 2018, 02.00 uur · Aangepast 3 mei 2018, 11.51 uur

In Zuidoost is woensdagavond op straat iemand doodgeschoten, een tweede slachtoffer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Op IJburg is de politie bezig geweest om een auto in beslag te nemen. Het gaat om de vermoedelijke vluchtauto.

De schietpartij vond plaats om 23.10 uur in de Krootstraat. Eén slachtoffer is meteen naar het ziekenhuis overgebracht, het andere slachtoffer is ondanks intensieve reanimatie op straat overleden. 

De straat is meteen ruim afgezet voor onderzoek. Er is een tent geplaatst op de plek van de schietpartij. De politie laat weten dat er inmiddels een verdachte is aangehouden. 

Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekendgemaakt. Het onderzoek naar de achtergrond en de toedracht van de schietpartij is in volle gang. 

Op IJburg werd even later een onderzoek gestart rondom een auto. Politiemensen zette een voertuig af en namen het vervolgens in beslag. Het zou kunnen gaan om de vluchtauto, maar de politie kan dat nog niet bevestigen.

'Kon het niet definiëren, een harde knal'
Een man die zijn hond aan het uitlaten was, hoorde geknal. 'Het was een hard geluid dat ik niet meteen kon definiëren, schoten of een explosie. Toen hoorde ik van mijn vrouw dat er veel politie en ook brandweer op de been was. Ik hoorde ook nog geschreeuw:"Ga liggen! Ga liggen!"