Stad

NL
V

Door schietpartij getroffen buurthuis Wittenburg organiseert weer evenementen

10 mei 2018, 22.01 uur

Het afgelopen halfjaar kwam de wijk Wittenburg meerdere malen in het nieuws door dodelijke schietpartijen en drugsoverlast. Voor het eerst sinds maanden vond er vandaag weer een buurtfeest plaats.

Het evenement werd georganiseerd door het buurtcentrum dat begin dit jaar getroffen werd door een zeer gewelddadige schietpartij. Daarbij kwam een 17-jarige stagiair om het leven, ook vielen er twee gewonden. 

Lees ook: Oostelijke Eilanden al vijf jaar in greep van onderwereldoorlog

'De jongens die de schietpartij van dichtbij hebben meegemaakt durfden niet meer naar buiten', zegt een vrijwilliger. 'Ze waren depressief en zaten thuis. Maar ik zie ze de laatste paar weken wel weer naar buiten komen en hier op het plein gezellig met zijn allen weer voetballen.'

Michel Odjo, organisator van het buurtfeest, vindt ook dat het beter gaat in de wijk. 'Maar er zijn nog wel een paar mensen die nog veel te bang zijn. Vandaar dat we benieuwd waren hoe de opkomst zou zijn. Veel buurtbewoners zijn nog steeds bang. Het heeft wat tijd nodig.'

Lees ook: Vader Mohammed tijdens stille tocht: 'Onze kinderen moeten veilig zijn'

Het voetbaltoernooi wordt meestal voor het buurthuis georganiseerd, waar het incident van afgelopen januari binnen plaatsvond. Dat is dit keer niet zo, omdat dat te heftig zou zijn.

De jongeren die stage liepen bij het buurthuis ten tijde van het incident, zijn overgeplaatst naar andere buurthuizen of zitten nog  thuis.