FIFA: Ajax is de beste club van Nederland

De internationale voetbalbond FIFA werkt aan een nieuw WK. Niet voor landenteams, maar voor clubs. Maar liefst 24 teams mogen meedoen en Ajax zou de enige Nederlandse club zijn die een uitnodiging kan verwachten.

Dat schrijft de Spaanse krant Mundo Deportivo. Er bestaat al een jaarlijks WK voor clubteams, maar daar doen alleen de kampioenen van de continentale competities aan mee. De FIFA wil nu een vierjaarlijks WK introduceren dat echt doet denken aan een groot toernooi. De eerste editie moet in 2021 plaatsvinden en Ajax doet mee.

Lees ook: Younes niet in WK-voorselectie van 'die Mannschaft'

De selectie is gebaseerd op heldendaden uit het verleden. Ook andere grote clubs uit de Europese voetbalhistorie krijgen een uitnodiging, zoals Real Madrid, Bayern München en Manchester United. Bij volgende edities zal er helaas gekeken worden naar huidige resultaten van de voetbalclubs en kan een Nederlandse clubs zich pas 'kwalificeren' door het heel goed te doen in de Champions League.

Behalve Europese clubs doen er vier of vijf clubs uit Zuid-Amerika mee. De andere continenten mogen een of twee clubs sturen.