Whatsapp

Stad

Vuilcontainers in De Pijp krijgen vrolijke metamorfose: 'Het is briljant!'

22 mei 2018, 23.10 uur · Aangepast 24 mei 2018, 10.57 uur

Actiegroep 'De Schone Pijp' is de stoepen die gevuld zijn met afval zat. De bewoners komen daarom in actie en dat doen zij op een fleurige manier.

De actie bestaat uit het 'opleuken' van de vuilcontainers. 'We proberen elke twee maanden iets leuks te verzinnen om mensen erop te attenderen om spullen in de bakken te gooien', vertelt Fred Smit van de actiegroep.

Lees ook: Nog meer afval op straat, nu in De Pijp: 'Woon ik hier op een vuilnisbelt?'

Zo is er nepgras aangelegd en wordt de afvalhoek opgevrolijkt met bloemen. 'We merken dat de oude buurtbewoners terug in aantal lopen', zegt Smit. 'De mensen die hier kort wonen, via Airbnb of tijdelijk voor bedrijf of studie, zijn over het over het algemeen wat makkelijker zijn met afval'.

Niet alleen de actievoerders zijn enthousiast over de metamorfose: 'Ik vind het een mooi idee voor mijn eigen buurt. Het is briljant!', stelt een bewoner. 

Lees ook: Pasen zorgt voor bergen afval in de Pijp

Of het de buurtbewoners bewust zal maken over hun afvalgedrag is nog maar de vraag, maar de initiatiefnemers vinden het beter dan niets doen: 'Doe je helemaal niets, dan wordt het niets en blijft het smerig.'    

Whatsapp